Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta puzzlarna.si

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti lastnika spletnega mesta ter njegovih uporabnikov, način in pogoje uporabe vsebin ter funkcionalnosti na naslovu puzzlarna.si, kjer se uporabniki nahajajo. Branko Lebar s.p. (v nadaljevanju lastnik spletnega mesta) naproša uporabnike spletnega mesta puzzlarna.si, da si splošne pogoje uporabe pazljivo preberejo. Z vstopom na puzzlarna.si uporabniki potrjujejo, da so s pogoji seznanjeni, z njimi soglašajo in jih njihove določbe zavezujejo. Splošni pogoji uporabe objavljeni na spletnem mestu puzzlarna.si veljajo za celotno spletno mesto puzzlarna.si. Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval, da bo spletno mesto delovalo nemoteno in da bo v primeru nedelovanja oziroma izpada le-tega začelo delovati v najkrajšem možnem času. Lastnik strani ne odgovarja za nedelovanje, če je le-to posledica višje sile ali dejanj tretjega, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, se njegovim posledicam izogniti ali jih odstraniti. Lastnik strani si bo prizadeval, da bodo podatki objavljeni na spletnem mestu puzzlarna.si točni. Lastnik strani ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve v vsebini spletnega mesta, hkrati pa si pridržuje pravico, da spreminja, dopolnjuje in posodablja funkcionalnosti in vsebine na spletnem mestu.

Lastnik strani lahko pogoje uporabe spreminja. Spremembe začnejo veljati in so za uporabnike zavezujoče z naslednjim dnem po objavi na spletnem mestu puzzlarna.si. Lastnik se bo potrudil obvestiti vse uporabnike o spremembi splošnih pogojev. 

Omejitev osebne in nekomercialne uporabe

Uporabniki lahko uporabljajo spletno mesto puzzlarna.si le za osebne in nekomercialne namene. Prepovedano je spreminjanje, kopiranje, distribucija, oddajanje, prikazovanje, izvajanje, razmnoževanje, objavljanje, licenciranje, ustvarjanje izpeljank, prenašanje ali prodajanje katerih koli podatkov, programske opreme, izdelkov ali storitev, ki so del spletnega mesta puzzlarna.si, razen v primeru pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta. 

Varovanje zasebnosti

Lastnik strani se zaveda, da sta zasebnost in varovanje osebnih podatkov zelo pomembni. Neprijavljeni uporabniki so med ogledom puzzlarna.si, anonimni in nimajo dostopa do svojih osebnih podatkov, vendar pa lastnik strani sledi uporabi spletnega mesta tako anonimnih kot prijavljenih uporabnikov. Te podatke se uporablja zgolj z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta in le-ti ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Pri kreiranju uporabniškega računa na puzzlarna.si je potreben vpis vseh zahtevanih podatkov. Uporabnik je dolžan skrbeti za pravilnost in točnost podatkov. Za dostop do svojih podatkov morajo uporabniki v sistemu prijave vnesti pravilno uporabniško ime in geslo. Za varovanje in upravljanje s temi podatki je lastnik strani zagotovil ustrezen nadzor. Lastnik strani bo ščitil zasebnost uporabnikov, podatke bo uporabljal v skladu z veljavno zakonodajo in pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vsi podatki uporabnikov so shranjeni v varovanih strežnikih v nadzorovanih objektih. 

Omejitev odgovornosti

Uporabnik je odgovoren za vse aktivnosti, opravljene z uporabo njegovega uporabniškega računa. Ob vsakršni nepooblaščeni uporabi ali utemeljenem sumu, da je do tovrstnega dostopa prišlo, mora o tem nemudoma obvestiti lastnika spletnega mesta puzzlarna.si. Lastnik spletnega mesta ni odgovoren za kakšno koli izgubo ali škodo, ki bi jo uporabnik utrpel zaradi nepooblaščene uporabe njegovega računa in gesla. Uporabnik se zaveže, da bo spletno mesto puzzlarna.si uporabljal v skladu s temi pogoji uporabe, zagotavljal tajnost gesla ter upošteval pravila in obvestila objavljena na spletnem mestu.

Nezakonita ali prepovedana uporaba

Uporabnik si ne sme poizkušati pridobiti nepooblaščenega dostopa do spletnega mesta puzzlarna.si, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o katerem koli drugem uporabniku.

Pravica do uporabe povratnih informacij in predlogov

Lastnik strani spodbuja posredovanje povratnih informacij in predlogov o storitvah in vsebinah spletnega mesta puzzlarna.si, saj to omogoča redne izboljšave storitev, namenjene uporabnikom, vendar se ima pravico odločiti ali po posredovane informacije in predloge upošteval ali ne. 

Zbiranje osebnih podatkov

Ob odprtju uporabniškega računa v spletnem mestu puzzlarna.si se od uporabnika zahtevajo določeni podatki, ki bodo shranjeni v njegovem uporabniškem računu, prav tako pa ta lahko vsebuje tudi podatke, katerih vnos ni obvezen in jih uporabnik vnese v kolikor to sam želi. Svoje podatke lahko ureja in spreminja s prijavo. Spletno mesto puzzlarna.si v podatkovno zbirko začasno beleži obstoječe vpise z namenom izboljšanja učinkovitosti in zanesljivosti delovanja. V trenutku odjave iz sistema enotne prijave ali po poteku veljavnosti uporabniške seje se ta podatek izbriše iz zbirke podatkov. Lastnik strani v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zagotavlja, da bo osebne podatke uporabnikov uporabljal za delovanje in vzdrževanje njihovega računa in omogočanje storitev spletnega mesta puzzlarna.si.

Kako oddati naročilo

1. Z brskanjem po skupinah izdelkov izberete želene izdelke in jih s pritiskom na gumb "V košarico" dodate v vaše naročilo. Ko ste izbrali vse želene izdelke, lahko s klikom v polje "Košarica" (zgoraj desno) odprete vsebino vaše košarice s točnim pregledom in možnostjo brisanja in spreminjanja količine izdelkov v naročilu. Ko ste zadovoljni z vsebino naročila, pritisnite na gumb "Nadaljujte na blagajno".

2. V naslednjem koraku se morate prijaviti z vašim uporabniškim imenom in geslom oziroma v kolikor še nimate odprtega računa v naši trgovinici se morate najprej registrirati.

3. Nato morate določiti naslov dostave - izberete naslov na katerega želite, da vam naročilo dostavimo - izberete lahko tudi naslov podjetja oziroma drug naslov, na katerem boste dosegljivi.

4. V četrtem koraku morate izbrati še način dostave - izberete podjetje preko katerega naj vam naročilo dostavimo, na voljo pa imate tudi osebni prevzem na sedežu podjetja (Reška cesta 15, 1330 Kočevje). Hkrati pa ste v tem koraku seznanjeni tudi z morebitnimi stroški dostave. V primeru, da izberete osebni prevzem na sedežu podjetja svetujemo, da počakate obvestilo, da je naročeno blago pripravljeno za prevzem in se po potrebi dogovorimo tudi za čas prevzema.

Pred nadaljevanem na naslednji korak pa morate še potrditi polje, da ste seznanjeni s Splošnimi pogoji poslovanja ter da le te sprejemate.

5. V zadnjem koraku se vam prikaže celotni pregled vašega naročila, kjer preverite ali so vsi podatki točni. Nato izberete enega izmed ponujenih načinov plačila:

PLAČILO Z BANČNIM NAKAZILOM - predplačilo,

- PLAČILO PO POVZETJU - naročeno plačate ob prevzemu,

- PLAČILO S PLAČILNO KARTICO.

Pri izbiri plačila z bančnim nakazilom ali plačila po povzetju nakup zaključite s pritiskom na gumb "Potrjujem naročilo". Pri izbiri plačila preko sistema PayPlug pa se nakup zaključi z uspešno izvedenim plačilom.

6. Po potrditvi naročila se vam izpiše obvestilo, da je vaše naročilo zaključeno. V kratkem boste preko e-pošte prejeli potrdilo o naročilu, ki velja kot pogodba sklenjena na daljavo. Vsa naročila se hranijo v digitalni obliki na varovanem strežniku, do njih pa lahko kadarkoli dostopate s pomočjo vašega računa v naši trgovinici, in sicer s klikom na "vaše ime" (ime s katerim ste se registrirali) na desni strani zgornje vrstice. V kolikor potrdila o naročilu niste prejeli, nas prosimo čimprej kontaktirajte na naš e-poštni naslov.

7. Naročilo lahko spremenite ali od njega odstopite tako, da nam pošljete e-pošto na naslov info@puzzlarna.si. V primeru, da je bilo naročilo že odposlano, lahko od njega odstopite v skladu s pogoji dostave in vračila. 

Načini plačila

Plačilo po povzetju

V primeru, da ste se odločili za plačilo po povzetju, boste kupnino plačali dostavljalcu ob dostavi naročenega izdelka. 

Plačilo po predračunu

Na vaš e-poštni naslov vam bomo poslali obvestilo o dobavljivosti izdelka in napotke za plačilo. Plačila ne izvršujte pred prejemom tega e-poštnega sporočila.

Plačilo preko sistema PayPlug

Ob zaključevanju naročila boste preusmerjeni na spletno stran plačilnega sistema PayPlug. Sistem omogoča popolnoma varno plačilo s plačilnimi karticami. Po končanem postopku plačila v sistemu PayPlug boste preusmerjeni nazaj na našo spletno stran.

 

Pri osebnem prevzemu je plačilo možno v gotovini, plačilo s plačilno kartico ali pa predhodno plačilo z bančnim nakazilom.

Vse cene navedene na spletni strani so v valuti EUR in vključujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

Obvestilo o obveznosti izdaje računa in obveznosti kupca, da prevzame in zadrži izdani račun

 

Uporaba piškotkov

Piškotek je niz znakov, ki ga spletni brskalnik uporabnika lahko trajno shrani na njegovem računalniku. Vanj se shranjujejo vsi podatki in izbire o obiskih posameznih spletnih mest. Spletno mesto puzzlarna.si uporabi piškotke vsakič, ko ga uporabnik obišče tako, da shrani njegov edinstveni identifikator, čas vpisa in druge nujne podatke, ki niso osebne narave, v zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na njihovem računalniku. Piškotek omogoča premikanje po spletnem mestu puzzlarna.si, ne da bi se uporabnikom bilo treba ponovno vpisovati za dostop do vsake strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabniki dovolijo ali preprečijo prejemanje piškotkov. Če uporabniki ne želijo prejemati piškotkov, ne bodo mogli uporabljati vseh storitev, ki jih spletno mesto puzzlarna.si nudi.


Vsebine spletnega mesta 
puzzlarna.si so avtorsko delo, razen vsebin, ki jih vnesejo uporabniki. Vse pravice so pridržane.


Vprašanja v zvezi s Splošnimi pogoji poslovanja spletnega mesta 
puzzlarna.si lahko uporabnik pošlje s pomočjo spletnega obrazca, po navadni pošti na naslov: Andreja Lebar s.p., Reška cesta 15, 1330 Kočevje ali po e-pošti na info@puzzlarna.si.


Podatki o lastniku strani:

Andreja Lebar s.p.

Reška cesta 15

1330 Kočevje

 

Telefon: 00386 1 89 55 399

E-pošta: info@puzzlarna.si

Matična številka: 8113815000

ID za DDV: SI79344224

IBAN: SI56 0311 3100 0495 972

BIC/SWIFT: SKBASI2X

Podjetje je bilo vpisano v Poslovni register Slovenije dne 1.1.2018.


Za reševanje vseh morebitnih sporov v zvezi z spletnim mestom
 puzzlarna.si je pristojno sodišče v Kočevju. 

Kočevje, 22. november 2015
Andreja Lebar s.p.