Zasebnost in piškotki

Za potrebe poslovanja puzzlarna.si zbira naslednje uporabnikove podatke:

- ime in priimek,

- naslov in kraj bivanja,

- naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime),

- kontaktno telefonsko številko,

- geslo v šifrirani obliki,

- ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu puzzlarna.si.

 

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Spletna trgovinica puzzlarna.si uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih portal naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite. 

Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno. 

Piškotkov ne posredujemo zunanjim ponudnikom storitev, prav tako pa jih ne uporabljamo za prikazovanje reklamnih sporočil.

 

Uporabljeni piškotki:

Stran uporablja tudi piškotke ki služijo zbiranju podatkov o uporabi naših storitev ter za izboljšanje in prilagajanje vsebin našim obiskovalcem. Uporabljajo se za identifikacijo kot tudi za pravilno izvedbo naročil. Stran Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

_ga - Google Analytics, piškotek poteče po dveh letih, uporablja pa se za statistiko ogledov spletne strani

_gat - Google Analytics, piškotek poteče po desetih minutah, uporablja pa se za statistiko ogledov spletne strani

_puzzlarna - piškotek poteče po 1 letu, uporablja pa se za pomnjenje vaše odločitve glede uporabe piškotkov na strani